Modafinal FAQ

Hvad er modafinil?

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvad er modafinil? Dette er den rette vejledning for dig. Vi har undersøgt svaret på alle mulige spørgsmål, som du kan have, grundigt.

Modafinil er et lægemiddel, der oprindeligt blev ordineret til bekæmpelse af narkolepsi (overdreven søvnighed) og til at hjælpe skifteholdsarbejdere med at koncentrere sig på visse tidspunkter. Det bruges mere almindeligt til at hjælpe folk med at koncentrere sig i længere tid og fokusere på kognitivt krævende opgaver.

Lægemidlet blev først opdaget i et laboratorium i 1970'erne i Frankrig. Det blev først solgt under varemærket "Modiodal".

Kliniske undersøgelser viser fordelene på udførlig vis:

 • forbedre kognitive færdigheder
 • Reducerer træthed forbedret
 • Hukommelse genkaldelse vedholdende
 • Koncentration forbedret
 • Motivation

Hvordan skal modafinil tages? Hvor høj skal dosis være?

Nøglen til at få mest muligt ud af modafinil er den rigtige dosis. En standarddosis er 200 mg, men vi anbefaler at prøve 50-100 mg i begyndelsen. Hver krop er forskellig, og alle reagerer lidt forskelligt på stoffet. Hvis du er tilfreds med en lavere dosis, kan du prøve den fulde mængde på 200 mg. Hvis du bruger denne metode, kan du opleve fordelene, men minimere risikoen for de første bivirkninger. Som med alle andre stoffer opbygger din krop en tolerance. Det er derfor tilrådeligt ikke at tage modafinil mere end to gange om ugen og heller ikke at tage det i en uge hver anden måned for at give din krop tid til at tilpasse sig. Der er ingen beviser for, at en dosis på over 200 mg har en stærkere virkning. 100 mg kan ofte være optimalt for de fleste mennesker, fordi mindre er mere. Halveringstiden for modafinil er mellem 10 og 12 timer, så det er bedst for de fleste mennesker at tage det om morgenen, da det ellers vil forstyrre søvnen. Den største mængde af kemikaliet er i din blodstrøm inden for to timer efter indtagelse af det. Modafinil metaboliseres i leveren og udskilles ved urinering.

Hvad er de potentielle bivirkninger af modafinil? af modafinil?

Modafinil er uden tvivl et af de sikreste nootropiske stoffer på markedet og er af Harvard-forskere beskrevet som verdens første sikre smart drug.

Det har en meget lavere bivirkningsrate sammenlignet med stoffer som Ritalin eller Adderall. De færre bivirkninger kan omfatte:

 • Forhøjer blodtrykket
 • Irritabilitet
 • Bevidsthed om smerte og ubehag i kroppen.
 • Uro
 • Tab af appetit.

Hvad siger videnskaben om modafinil?

Ud over anekdotisk brugerfeedback fra tusindvis af mennesker er fordelene ved modafinil blevet undersøgt i en række kliniske forsøg.

Ifølge forskerne fra Oxford University, Dr. Ruairidh Battleday og Dr. Anna-Katharine Brem, der har inkluderet 24 separate undersøgelser, giver modafinil flere fordele, herunder bedre indlæring og hukommelse, større kreativitet og bedre planlægningsevner.

"Modafinil viste sig at give kognitive fordele mere konsekvent, jo længere og mere kompleks den testede opgave var" (1).

Ifølge forskere i European Neuropsychopharmacology Journal, "Modafinil synes konsekvent at forbedre opmærksomhed, ledelsesfunktion og indlæring".

Er modafinil vanedannende?

Nej, stoffet er ikke fysisk vanedannende, ifølge forskningen. Det betragtes som et arbejdsmiljømedicin, så det tages af militæret, erhvervspiloter og NASA (3).

Hvilke kendte mennesker tager modafinil?

Modafinil bruges af en række berømte og højtfungerende mennesker. Barack Obama brugte (angiveligt) modafinil i Det Hvide Hus. Han fik ordineret medicin for at hjælpe ham med at klare jetlag i en travl hverdag (4). Det er en tendens, som vi ser hos mange højtuddannede. Det bruges, fordi det hjælper med at forbedre produktiviteten uden høj risiko eller langtidsbivirkninger. Hillary Clinton har også indrømmet, at hun bruger modafinil til at hjælpe sig med at fokusere. Joe Rogan har også udtalt sig om sin brug af Modafinil.

Under hvilket mærke sælges modafinil?

Det mest almindelige mærke af Modafinil hedder Modalert og fremstilles af Sun Pharma i Indien. Der findes mange andre forskellige typer som Provigil, Vilainil, Modafresh, Wakealert og Artvigil (Armodafinil).

Hvordan virker modafinil?

Den præcise mekanisme er ikke fuldt ud forstået. Selv om man mener, at modafinil virker ved at aktivere en bestemt del af hjernen kaldet hypothalamus. Denne del af hjernen menes at regulere søvn og vågenhed.

Kan modafinil hjælpe mod depression?

Modafinil har vist sig at forbedre humøret på kort sigt, selv om det er uklart, om det kan hjælpe på lang sigt. Det er ikke ordineret til behandling af depression, selv om mange brugere beskriver forbedret humør, mens de tager stoffet.

Det er muligt, at i takt med at din produktivitet og dit arbejdsliv forbedres, vil dit personlige generelle velbefindende også blive forbedret, selv om der ikke findes specifikke data til støtte for dette, vil mange deltagere bekræfte dette.

Vil modafinil dukke op på en dopingprøve?

Det er ikke almindeligt, at modafinil bliver testet hos de fleste arbejdstagere eller sportsmyndigheder. Den kemiske struktur er ikke sammenlignelig med stimulanser som amfetamin, så det er ikke sandsynligt, at det vil give en positiv test.

Wer sollte Modafinil nicht nehmen?

Det anbefales ikke at tage modafinil, hvis du ammer eller har en kronisk hjertesygdom. Hvis du er allergisk over for stoffet og har haft udslæt, er det bedst ikke at tage modafinil igen. Modafinil anses generelt for at være et relativt sikkert lægemiddel, men du bør alligevel tale med din læge, før du tager det, hvis du allerede har alvorlige helbredsproblemer.

Vigtigt: Hvis du har spørgsmål, som vi ikke har besvaret i denne vejledning, kan du kontakte vores team, og vi vil med glæde hjælpe dig.

 1. https://www.ox.ac.uk/news/2015-08-20-review-%E2%80...
 2. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/...
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC70582...
 4. https://www.thedailybeast.com/the-white-house-myst...
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC32866...

top

Provigil Generic

top

Modanifil

top

Waklert (Armodafinil)